Skip to content

Podo manuele therapie

Vrij bewegen begint met soepele gewrichten

Podo manuele therapie

Wat kun je verwachten?

Tijdens het eerste bezoek wordt er gekeken naar het lopen en wordt de beweeglijkheid van alle gewrichten tot aan de onderrug gecontroleerd. Indien nodig wordt een gewricht gemanipuleerd of gemobiliseerd door middel van een zachte techniek. Op deze manier kan de voet en het lichaam weer vrijer bewegen. Indien we bouwfoutjes vinden in de voet, dan kan dit worden gecompenseerd met een op maat gemaakte podotherapeutische zool.

Wat kun je zelf doen na de behandeling?

Omdat afvaslstoffen vrij kunnen komen na de behandeling is het verstandig om goed te drinken naderhand. Het beste is om de eerste dag niet te intensief te sporten. 

Het kan zijn dat enkele gewrichten of spieren een beetje gevoelig zijn. Dit is volkomen normaal: als een gewricht vast heeft gezeten dan heeft het gewricht al een tijdje niets gedaan en omliggende spieren zijn ook opeens weer geactiveerd. Dit gevoel behoort na enkele dagen weg te gaan. 

Podo manuele therapie

Hoe kun je het zelf “los” houden?

Wij maken gebruik van de Feet in Motion methode. Dit houdt in dat je vaak na één behandeling incl podotherapeutische zolen al vooruit kunt. Voorwaarde is wel dat je zelf ook aan de slag moet gaan met het soepel houden van je gewrichten. De Feet in Motion methode is een online training waar je helemaal meegenomen wordt in het mobiliseren van je eigen onderstel. In het begin is het slim hier een paar keer per week mee bezig te gaan, en na enkele weken kun je dit afbouwen. De training is een zeer duurzame investering voor jezelf en kost €97,-. Je hebt onbeperkt toegang. Neem gerust een kijkje en meld je alvast aan voor de gratis training.